5 důvodů proč se rozhodnout pro PPC reklamu

Správně nastavená PPC reklama je účinně zacílená reklama s vysokou návratností investice. Podíváme se společně na několik důvodů, proč byste měli tento druh inzerce využít.

a guide with succesfull business

1. Nákladově efektivní způsob reklamy

PPC reklama umožňuje oproti reklamě v televizi nebo v novinách lépe zacílit na konkrétní skupinu. Jedná se o velmi efektivní způsob inzerce. Výhodou je možnost si nastavit maximální denní limit nákladů, čas zobrazení a vybraná klíčová slova, na které cílíte. Platíte pouze, pokud někdo klikne na vaší PPC reklamu. Díky možnosti vybrat relevantní klíčové slovo s nejvyšším poměrem shlédnutí k jeho ceně dosahuje správně nastavená PPC reklama vysoké návratnosti investice.

2. Téměř okamžité výsledky

Dlouhodobé strategie, například SEO vyžadují několik měsíců, aby se projevil jejich přínos. Oproti tomu PPC marketing (Google Ads a Sklik) generuje rychlé výsledky. Na první stránku v Google je možné se dostat pro dané klíčové slovo ihned po spuštění kampaně.

3. Transparentnost

Nástroj Google Analytics obsahuje metriku výkonu, transparentně ukazuje velké množství ukazatelů pro spuštěnou PPC kampaň, např. prokliky, míra konverze, náklady a další. Navy Monkey používá model A/B testování, který je založený na pozorování změny účinnosti kampaně – změní li se jedna proměnná, oproti původní variantě. Jedná se o velmi efektivní způsob PPC kampaně.

4. Cílí na konkrétní skupinu zákazníků

PPC reklama umožňuje oslovit konkrétní segment zákazníků a přímo je směruje na cílovou stránku daného zboží nebo služeb. Pomocí dalších nástrojů inzerce, jako Display remarketing, je možné se připomenout zákazníkům, kteří již v minulosti navštívili váš web.

5. Zvyšuje tržby

PPC reklamy zvyšují vaše tržby, zvedají návštěvnost webu, cílí reklamu na specifický produkt nebo službu. V Navy Monkey propojujeme tuto službu s optimalizací cílové stránky, a tím zvedáme konverzi. Využíváme metod A/B testování, aby cílová stránka, byla atraktivní pro oslovenou skupinu zákazníků.

Podívejte se na naší případovou studii, která dosahovala výborných výsledků.

Chcete také zvednout své tržby?

Kontaktujte nás, rádi Vám zdarma připravíme audit vaší současné kampaně nebo navrhneme novou strategii.